به طبیعت نگاه کنید، شیردهی بخشی طبیعی از بارداری محسوب میشود و این بی دلیل نیست.
بدن مادر در دوران بارداری تغییراتی دارد که باقی ماندن آنها بعد از زایمان مضر است. یکی از این تغییرات افزایش وزن و چربی است. به نظر میرسد چاره آن شیردهی باشد تا متابولیسم بدن را دوباره تنظیم کند.
تا به حال بحث ها و مطالعات فراوانی در مورد فواید تغذیه با شیر مادر برای نوزادان منتشر شده است.
مادران امروزی به خوبی میدانند که شیر مادر موادی را به بدن فرزندشان میرساند که برای رشد و سلامت او در طول زندگی که در پیش رو دارد، اهمیت دارند، مثل گروهی از آنتی بادی ها و سلول های دیگری که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد میشوند.
اما مطالعه جدیدی که تایم منتشر نموده است، نشان میدهد که مادران هم از تغذیه نوزاد خود با شیر خودشان، سود زیادی میبرند.
محققین نشان داده اند که نرخ دیابت در مادرانی که به نوزاد خود شیر میدهند، نصف مادرانی است که این کار را نمیکنند. در این گونه مطالعات، این رقم از نظر آماری بسیار معنادار محسوب میشود.
اما چرا میزان دیابت در این مادران این قدر پایین میآید؟
یکی از دلایل ذکر شده، چربی ها هستند. زنان در دوران بارداری وزن اضافه میکنند، در واقع میزان چربی بدن آنها به خصوص در نواحی شکمی بالا میرود.
پژوهشگران میگویند شیردهی باعث میشود که این چربی ها با سرعت بیشتری بسوزند. باقی ماندن این چربی ها در بدن مادر، برای او خطرناک است.
مسئله فقط اضافه وزن و ظاهر فیزیکی نیست، این چربی ها احتمال بیماری های قلبی، بیماری های متابولیکی مثل مقاومت به انسولین و نیز دیابت را بالا میبرند.
این در حالی است که همین چربی ها برای بدن نوزاد مفید هستند و به رشد او کمک میکنند.
مطالعات پژوهشگران بر روی نمونه های حیوانی نشان میدهد که شیردهی پاسخ بدن مادر به انسولین را افزایش میدهد.در نتیجه بدن مادر میتواند بهتر گلوکز بسوزاند و متابولیسم قند درون بدنش در کنترل بهتری قرار میگیرد.
به علاوه شیردهی فعالیت هورمون هایی را بازداری میکند که هورمون های رشد را به راه میاندازند و خود این امر هم بر سطح انسولین خون مادر تاثیر میگذارد.
علاوه بر این ها، بررسی ها نشان میدهند که حتی وقتی مادر در طول دوران بارداری به بیماری دیابت مبتلا میشود، اگر بعد از زایمان به نوزاد شیر بدهد، متابولیسم قند در بدنش بهتر میشود و بیماری دیابتش به وضعیت تثبیت میرسد.
توجه: مطالب بلاگ فروشگاه اینترنتی "نوپا" برگرفته از منابع داخلی و بین المللی است، جنبه اطلاع رسانی داشته و توصیه تخصصی تلقی نمیشوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک و متخصصان دانست.