تربیت کودک مسلما از مهمترین کار هایی ست که والدین در نظر دارند. چرا که تربیت صحیح کودک میتواند سبب شود که آینده ی وی بسیار روشن و پر بار گردد. تربیت کودک بسته به عواملی دارد که والدین میبایست به خوبی به آن توجه کنند. یکی از موضوعاتی که توسط محققین و کارشناسان حوزه ی تربیت کودک مورد قبول واقع شده این است که اسباب بازی، عاملی مهم در مراحل تربیتی کودک محسوب میگردد. خرید اسباب بازی برای کودکان به عنوان هدیه هایی به مناسبت های مختلف و یا عواملی برای تشویق کودکان به انجام کارهای خوب، هر کدام میتواند راهگشا باشد برای تربیت کودک به صورت اصولی و صحیح.
با دانستن این موضوع که اسباب بازی، عاملی مهم در مراحل تربیتی کودک است تلاش میکنیم تا در مورد نقش اسباب بازی ها در تربیت کودک با شما عزیزان همیشگی فروشگاه اینترنتی نوپا این موضوعات را مورد بررسی قرار دهیم:
اسباب بازی، حربه ای مفید برای تربیت کودک
شناخت اسباب بازی های مناسب برای تربیت کودک
نکات تکمیلی در مورد تأثیر و نقش اسباب بازی ها در تربیت کودک
اسباب بازی، حربه ای مفید برای تربیت کودک
بازی و مقوله بازی کردن کودک و پذیرفتن این مفهوم از طرف تمامی کارشناسان و محققین که این ها همه یکی از اساسی ترین فعالیت های کودکان است، امروزه به صُور گوناگون مورد چالش قرار میگیرد و از همینجا ست که میتوان فهمید مقوله ی بازی کردن کودک چه میزان پر اهمیت است. بازی با اسباب بازی از جمله مهمترین و اصلی ترین اعمالی ست که در رشد کودک و تربیت وی بسیار تأثیر گذار است. در واقع بازی با اسباب بازی میتواند به رشد کودک از ابعاد مختلفی چون جسمی، عاطفی، و ذهنی بسیار یاری رساند. پرورش تخیل کودک به وسیله ی اسباب بازی هم اکنون مورد تأیید تمامی کارشناسان قرار دارد. کودک از لحاظ فیزیکی بخش های بسیار مهمی از واکنش های خود را از طریق بازی با اسباب بازی فرا میگیرد. بسیاری از والدین هستند که ساعت ها وقت صرف میکنند تا به دنبال بهترین و بی خطر ترین اسباب بازی بگردند و پس از خرید اسباب بازی مذکور برای کودک خود، باز هم مشاهده میکنند که وی ممکن است با یک کاسه استیل به بازی کردن مشغول شده است!
در پاره ای مواقع این امر موجبات شگفتی و ناراحتی والدین را فراهم میآورد ولیکن نکته ای را نباید فراموش کرد و آن هم این است که کودک با توجه به نیاز های روزمره ی افکاری که در سر میپروراند به انتخاب یک اسباب بازی دست میزند. چه بهتر است که والدین از این مشاهدات خود بهترین بهره را ببرند و دریابند کودک شان به چه نوع از انواع اسباب بازی توجه بیشتری دارد و از اسباب بازی مذکور برای تربیت وی بهره برداری نمایند. والدین بایستی بدانند که انتخاب و خرید یک اسباب بازی به عنوان بهترین اسباب بازی دنیا برای کودک شان تقریبا غیر ممکن و محال است. بهترین و مفید ترین اسباب بازی برای یک کودک همان اسباب بازی ست که کودک را مجذوب و شیفته ی خود کند و او را مجبور سازد تا بارها با آن به بازی مشغول شود. اسباب بازی مذکور ممکن است اسباب بازی ارزان قیمت و یا جزو دسته ی جدیدترین اسباب بازی های دنیا باشد و حتی یکی از وسایل کاملا عادی منزل به شمار رود. نیاز کودکان با یکدیگر متفاوت است و روش های تربیتی یا ایشان نیز هرگز به مانند یکدیگر نیست.
بازی کردن و مشغول شدن به انواع اسباب بازی برای کودکان بسیار اهمیت دارد. به این نحو که اکثر اوقات روز را به این کار مشغول هستند. پس والدین باید بدانند برای تربیت کودک میتوانند به راحتی از انواع اسباب بازی بهره بگیرند. از این نکته غافل نشوید، عموما کودکان زمان هایی که به بازی با اسباب بازی مشغول هستند را بسیار دوست دارند و این هنگامه را بر تمامی امور ارجحیت میدهند. در اینجاست که والدین میتوانند به عنوان یک هم بازی با کودک خود به بازی کردن مشغول شوند و نکات تربیتی مورد نظر خود را در قالب بازی کردن به وی بیاموزند. مثلا میتوان به هنگام ساختن یک لگو یا یک نوع پازل نکاتی خاص را در رابطه با نظم، دقت، و فکر کردن به کودک آموزش داد. این تنها یکی از بیشمار پیشنهاداتی بود که میتوان به والدین ارائه داد. فروشگاه اسباب بازی دوزتوی انواع اسباب بازی آهنربایی،
فروشگاه اینترنتی نوپا انواع اسباب بازی فکری، انواع اسباب بازی کوبی، انواع اسباب بازی مناسب برای نوزادان، انواع اسباب بازی مغناطیسی، انواع اسباب بازی پازل، انواع اسباب بازی مگنتی، انواع کتاب نوزادان و بیشمار اسباب بازی آموزشی را به شما عزیزان عرضه میکند تا بهترین نمونه را برای کودک تان خریداری نمایید و به هنگام بازی کردن وی با این انواع اسباب بازی، تمامی نکات تربیتی که امکان انتقال به او را دارد، به کودک تان منتقل کنید. کارشناسان فروشگاه نوپا در خدمت شما عزیزان هستند تا تمامی موارد مربوط به تاثیر اسباب بازی بر کودکان، تاثیر اسباب بازی بر رشد کودک، و تاثیر اسباب بازی آموزشی بر آینده ی کودک را به شما توضیح دهند. اسباب بازی میتواند معجزاتی را به سرانجام رساند که در حال حاضر قادر به درک آن نباشید. اسباب بازی را دریابید.
شناخت اسباب بازی های مناسب برای تربیت کودک
همانطور که بیان کردیم بازی با اسباب بازی یکی از نیاز های اصلی کودک به شمار میرود که ضمن سرگرم نمودن او، بستری را آماده میکند تا دریابد به چه صورت به زندگی و جامعه ورود نماید. ولیکن انتخاب اسباب بازی خاص و مناسب نیز به خودیِ خود مقوله ای ست که تا حدود زیادی نیاز به تخصص و تجربه دارد. در ذهن یک کودک، اسباب بازی به گونه ای زنده است. در واقع کودک به اسباب بازی خود جان میبخشد. کودک با اسباب بازی به تعامل بر میخیزد، با آن دعوا میکند، مهرورزی را با وی به آزمون مینشیند و بسیاری اعمال دیگر که همه و همه زائیده ی ذهن کودک است. اگر دقت کنید یک کودک به هنگام نصیحت کردن اسباب بازی خود دقیقا همانگونه رفتار میکند که والدین اش با وی به نصیحت مینشینند. تربیت کودک به وسیله ی اسباب بازی همینجا ست که میتواند آغاز شود. در حین بازی با اسباب بازی میتوان همه ی نکات مهم را به وی انتقال داد.
به یاد آورید دوران کودکی تان را تا بهترین خاطرات تان زنده و بالنده شود در ذهن تان. مسلما در خواهید یافت و اذعان خواهید نمود اسباب بازی ها بودند که عامل اصلی شادی و نشاط تان را فراهم میآوردند و همین اسباب بازی ها وسایلی بودند برای یادگیری بسیاری از امور روزمره. کارشناسان حوزه ی کودک معتقدند در انتخاب اسباب بازی برای کودک میبایست دقت فراوانی نمود زیرا که این اسباب بازی ها میتوانند در عمق جان و ذهن کودک رسوخ نمایند و بروزِ تمایلات و خواسته های جسمانی و روانی کودک را سبب شوند. پس چنانچه در انتخاب و گزینش اسباب بازی دقت فراوانی نشوند ممکن است این تمایلات و خواسته های کودک به نحوی ظهور یابد که چندان مورد پسند تان نباشد و در آینده ی وی نیز تأثیراتی نامطلوب و دیرپا گذارد. متذکر میشویم که از بازی کردن با کودکان خود به هیچ وجه غفلت نورزید.
بررسی ها و پژوهش های مختلف نشان میدهند که میزان تأثیر شرکت کردن والدین در بازی های کودکان به این عوامل بستگی مستقیم دارد:
باور داشتن به اهمیت بازی در بروز و ظهور خلاقیت کودک.
تجربه ی والدین از بازی با اسباب بازی به هنگام کودکی شان.
شناخت دقیق والدین از مراحل رشد و نمو کودک شان.
دیدگاه والدین در مورد بازی با کودک شان.
میزان آشنا بودن والدین با انواع اسباب بازی و بازی های کودک شان.
میزان تأثیر پذیری کودکان از بازی کردن والدین با ایشان.
به طور کلی میتوان بیان کرد که والدین به هنگام بازی با کودکان خود میتوانند شناخت بهتری از کودک را دارا شوند و هم از آنها یاد بگیرند و هم به آنها بیاموزند تمامی نکاتی تربیتی مدنظر شان را. بازی با کودکان میتواند خستگی ها، مرارت ها، و ملال ها را از والدین دور کند و در هنگام مناسب تمامی مسائل اخلاقی، اجتماعی، و عاطفی را در قالب بازی کردن به آموزش بنشینند کودکان شان را.
نکات تکمیلی در مورد تأثیر و نقش اسباب بازی ها در تربیت کودک
یکی از مهمترین نکات این است که به هنگام انتخاب و خرید اسباب بازی باید به این مورد توجه کرد که نوزادان و کودکان خردسال همه چیز را در دهان خود قرار میدهند، برخی اسباب بازی ها به مانند انواع اسباب بازی های کوچک، تیله، دگمه و ... به صورت صد در صد میتوانند مجاری تنفسی کودک را مسدود کرده و موجبات خفگی ی وی را فراهم آورند. به همین سبب است که توصیه میگردد تا به بسته بندی اسباب بازی نگاخ کنید تا متوجه شوید از چند سالگی اسباب بازی را در اختیار کوک قرار دهید که موجبات لطمه به کودک نشود.
در نظر داشته باشید که کودکان شش تا هجده ماهه نیز به همه چیز دست میزنند و هر آنچه را به دست میآورند وارد دهان شان میکنند و گاز میگیرند. زیرا که این کودکان نوپا درکی از خطر ندارند و ممکن است به راحتی با خطرات جدی مواجه شوند. جنس اسباب بازی میبایست به نحوی باشد که به واسطه ی گاز گرفته شدن از طرف کودک، نشکند. عموما برای این کودکان که در این رده ی سنی قرار دارند بهتر است انواع اسباب بازی های نرم و قابل شستشو را خریداری کنید. ضدعفونی کردن اسباب بازی های کودکان را به خوبی رعایت کنید. به طور معمول هر ماه یک بار به ضدعفونی کردن و تمیز کردن اسباب بازی های کودکان تان اقدام نمایید. نکته ی دیگر اینکه در نظر داشته باشید که قسمت های مختلف اسباب بازی کودک به خوبی به یکدیگر متصل شده باشد و به سادگی از همدیگر منفصل نشود. چرا که ممکن است قسمت های جدا شده ی اسباب بازی به کودک تان آسیب های جدی وارد آورد. اسباب بازی های ساخته شده از سرب بسیار بسیار خطرناک هستند. سرب به دلیل اینکه بسیار نرم است به دست های کودک مالیده شده و هنگام غذا خوردن به راحتی وارد بدن وی شده و مسمومیت های تدریجی و در عین حال جدی ای را سبب میگردد. همچنین همه ی روزنامه ها و مجلات نیز دارای سرب میباشند. پس این مجله ها و روزنامه ها را در دسترس کودک قرار ندهید تا به وی آسیبی وارد نیاید. دقت کردن به این مقوله های به ظاهر ساده میتواند در سلامتی کودکان بسیار بسیار تأثیر گذار باشد و خطرات را از او دور کند.
کودک در هنگام بازی کردن با هم سالان و یا اسباب بازی هایش تمامی آنچه را که فرا گرفته نشان میدهد و واکنش های جدید را نیز در به آزمایش میگذارد. اسباب بازی میتواند عاملی باشد برای تشویق کودک به انجام اعمالی که مورد پسند والدین است. از طرفی دیگر ممانعت کودک از بازی با اسباب بازی های خود به هنگامی که عملی ناپسند انجام داده است میتواند به وی بفهماند انجام کارهای ناصحیح، پر خطر، و پر ضرر میتواند وی را از بازی با اسباب بازی های محبوب ش محروم سازد.
والدین نباید از معجزه ی اسباب بازی ها که میتوانند برای پیشبرد اهداف تربیتیشان داشته باشند غفلت کنند، با ذکر این مقدمه به بیان نکات تکمیلی در مورد تأثیر و نقش اسباب بازی ها در تربیت کودک میپردازیم. این نکات عبارتند از:
محاسن بازی کودک با اسباب بازی
بازی کردن برای کودکان دارای یک نقش حیاتی دارد و موجبات ارتقاء خلاقیت وی را فراهم میآورد. پرورش تخیل کودک به وسیله ی اسباب بازی به راحتی انجام میگیرد. بازی با اسباب بازی سبب سازی برای ایجاد شادی خاطر کودک و والدین اش. والدین منطقی و هدفمند و آینده نگر میتوانند در حین بازی کردن با کودک به راحتی نکات مهم تربیتی را در قالب بازی به وی انتقال دهند تا به خوبی مورد پذیرش کودک قرار گیرد.
جنسیت کودک و انتخاب بازی و اسباب بازی
رابطه جنسیت کودک با خرید اسباب بازی یکی از مباحثی است که در اینجا به صورت مختصر بیان میکنیم که شاید در سنینی خاص، اسباب بازی های دخترانه و پسرانه تفاوت چندانی با هم نداشته باشند ولیکن به هر صورت ممکن بازی کردن با آن اسباب بازی ها با توجه به جنسیت کودک، متفاوت خواهد بود. عموما بازی های پسران و دختران در رده ی سنی زیر یک سال بسیار شبیه به هم است. در این سن است که کودکان میآموزند به چه صورت دست های خود را حرکت دهند، انواع اشیاء را به دست گیرند و به طرف دهان ببرند، به چه نحو صدای جغجغه را در آورند، چگونه بخندند، با عروسک ها و انواع اسباب بازی ها بازی کنند و .... اما پس از یک سالگی آرام آرام تفاوت در بازی کردن دختران و پسران به خوبی خود را نمایان میکند.
شناخت نقاط ضعف و قوت کودک به واسطه ی بازی با کودک
والدین به هنگام بازی با کودکان خویش به خوبی در مییابند نقاط قوت و ضعف ایشان کدامین موارد هستند. والدین میتوانند درک کنند کودک شان مدیر است و مدبر یا فرمان پذیر است و فرمان بر. پرخاش گر است یا آرام و منطقی و .... در حین بازی با کودک، والدین میتوانند به خوبی مشاهده کنند رفتارها و واکنش های خصمانه ای که کودک به دلایل مختلف از خود نشان میدهد. در این وقت در قالب بازی نکات تربیتی را به وی گوشزد کرده و بازی را به نحوی دیگر انجام داده تا کودک دریابد به چه صورت میتواند با کنترل خشم خویش، رفتارهایی منطقی و در خور و شایسته را بروز دهد. به وقت بازی کردن با کودک میتوان فهمید که وی چه آرزویی در دل دارد و چه رؤیا هایی را در سر میپرراند. صفاتی مانند شجاعت، دلهره، عطوفت، قدرت ابتکار و ابداع، جنبه انزوا طلبی یا زندگی در اجتماع، همگی در هنگام بازی کردن کودک به خوبی نمایان میگردد. بازی کردن و ذکر نکات تربیتی در حین بازی کردنِ کودک میتواند سبب آموزش راه صحیح زیستن را فراهم آورد. این فرصت را به هیچ وجه از دست ندهید و تأثیر خارق العاده ی انواع اسباب بازی بر روند تربیتی کودک را در عمل مشاهده نمایید.
انتخاب اسباب بازی با نگاهی به رده ی سنی کودک
در سه سال ابتدایی ی زندگی کودک، وی به سرعت رشد میکند و تغییراتی شگرف را به صورت روزانه تجربه مینماید. در این زمان است که توجه به رده ی سنی کودک بسیار مهم و پر اهمیت جلوه میکند. به طور مثال یک کودک خردسال به انواع اسباب بازی نیاز دارد که تمامی حواس پنج گانه اش را تحریک کند. انواع اسباب بازی که دارای رنگ های جذاب هستند و دارای حالات مختلف سطوح (نرمی، زبری، و ...) میباشند و شکل های متنوعی را پیش چشم کودک خردسال به نمایش میگذارند بسیار تأثیر گذار خواهند بود. همچنین میتوان به انواع اسباب بازی صدا دار (مانند جغجغه) که سبب میشوند هماهنگی های دست و ذهن و چشم کودک ارتقاء یابند اشاره کرد.
کودکان نوپا از انواع اسباب بازی های ساختنی و پازل های چوبی لذت فراوان میبرند. در نظر داشته باشید از پازل هایی استفاده کنید که دارای قطعات بسیار بزرگ باشند تا کودک نتواند آنها را در دهان خود قرار دهد و آسیبی به وی وارد نیاید. قطعات کوچک پازل میتواند بسیار خطر آفرین باشد. به این نکته به خوبی دقت کنید و با در نظر گرفتن تمامی مخاطرات، پازل های مناسب سن کودک تان را خریداری نمایید.
کودکان دوساله عموما انواع مهارت های مربوط به چرخش مچ دست را دارا شده اند و مشخصا انواع اسباب بازی هایی که درپوش پیچی دارند برای شان مناسب خواهد بود و توانایی های شان را افزایش خواهد داد.
کودکان پیش دبستانی نیز از بازی کردن با انواع مکعب ها، وسایل نقاشی، و رنگ آمیزی و تمامی اسباب بازی هایی که محرک بازی های تخیلی میباشند، لذت میبرند.
سخن پایانی
در این راهنما نقش اسباب بازی ها در تربیت کودک را مطرح کردیم و تلاش کردیم تا حد ممکن در این رابطه با شما صحبت کنیم. خرید اسباب بازی برای کودک و بازی کردن وی با اسباب بازی از جمله مواردی است که به انواع مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. اسباب بازی وسیله ای است که میتواند به خوبی موجبات انتقال نکات تربیتی والدین به کودکان را فراهم آورد. فروشگاه اینترنتی نوپا به شما عزیزان پیشنهاد میکند با ورود به سایت نسبت به خرید اسباب بازی اینترنتی اقدام نمایید و در صورتی که در مورد نقش اسباب بازی ها در تربیت کودک، پرسشی داشتید با کارشناسان این سایت در میان بگذارید تا بهترین و کاربردی ترین مشاوره ها در زمینه های مختلفی مانند تاثیرات اسباب بازی، تاثیر اسباب بازی بر خلاقیت اطفال، تاثیر اسباب بازی بر ذهن کودکان، تاثیر اسباب بازی بر رشد کودکان، تاثیر اسباب بازی آموزشی بر اطفال، تاثیر اسباب بازی بر رفتار تربیتی کودک و ... را دریافت نمایید. فروشگاه اینترنتی نوپا در خدمت شما عزیزانی ست که میخواهید خرید اسباب بازی اینترنتی را تجربه نمایید
بستن *به این
نظر امتیاز دهید
*نام و نام
خانوادگی * پست
الکترونیک * متن پیام
|
فروشگاه نوپا
توسعه اینترنت روشهای خرید ما را به کلی دگرگون کرده است. منافع موجود در خرید اینترنتی هر روز تعداد بیشتری از مردم را به تجربه آن و ایجاد تغییر در الگوهای متداول خرید ترغیب میکند. امروزه دیگر افراد این روش خرید را بیشتر منطبق بر شرایط زندگی مدرن میبینند. به لطف منان با همت، تلاش و به کارگیری توان و تجربه های افزون شده بتوانیم بر کیفیت این صنعت بیفزاییم، پس در این راه ما را یاری دهید تا با شما هر روز پله های موفقیت را طی کنیم .
تمام حقوق محفوظ و متعلق به فروشگاه اینترنتی نوپا است