تحقيقات نشان ميدهد ضد عفوني بيش از حد يا آلودگي زياد در محيط زندگي کودکان هر دو موجب بيماري آنان ميشود.
به گزارش از ام.بي.سي نيوز، بررسي هاي گسترده توسط محققان انگليسي نشان مي دهد بر خلاف تصور عمومي کودکاني که در محيطهاي بسيار ضد عفوني و به دور از هر گونه ميکروب زندگي مي کنند بيشتر در معرض ابتلا به بيماري هستند.
علت اين امر نيز اين است که سيستم ايمني و دفاعي کودکان بسيار حساس است و چنانچه هيچ آلودگي در محيط نباشد و يا به مقدار زياد از مواد شيميايي ضد عفوني کننده در محيط استفاده شود بدنشان آمادگي مقابله با عوامل خارجي را نداشته و با کمترين عامل واکنش نشان داده و احتمال ابتلا به بيماري در آنها افزايش مي يابد.
چنانچه کودکان در محيطهاي آلوده با کمترين امکانات بهداشتي نيز زندگي کنند از آنجا که مرتب در معرض ابتلا به انواع آلودگي و عفونت قرار دارند سيستم دفاعي و ايمني بدنشان ضعيف شده و احتمال بروز بيماري در آنان افزايش مي يابد.
کارشناسان عقيده دارند ابتلا به بيماريها به ويژه در سنين کودکي ناشي از ضعف سيستم دفاعي و ايمني بدن است و بررسي ها نشان داده در هر دو وضعيت بيشترين احتمال آسيب وجود دارد به همين دليل بهتر است کودکان در محيط و شرايط معمولي رشد کنند و نظافت محيط به حد اعتدال رعايت شود.
محققان معتقدند که خاک بازی میتواند تاثیر زیادی برای سلامتی کودکان داشته باشد. در مطالعه ای که در ۱۴ اکتبر در مجله Science Advances منتشر شد، محققان از فنلاند تلاش کردند تا چگونگی تأثیر عناصر طبیعی در زمین های بازی را بر سیستم ایمنی بدن و میکروبیوم ها بررسی کنند.
آنها ۷۵ کودک را در ۱۰ مرکز مراقبت روزانه در دو شهر فنلاند بررسی کردند. محققان از نیمی کودکان در طبیعت و برخی را در محیط های شهری نگهداری کردند.
محققان قسمت هایی از حیاط های ماسه بازی را با کف جنگل و خاک، همراه با گیاهان برای رشد و بلوک های ذغال سنگ نارس که بچه ها میتوانند در آن بازی کنند و از آن بالا بروند، پوشاندند.
کودکان طی مطالعه ۲۸ روزه هر روز به طور متوسط ۹۰ دقیقه در خارج از منزل فقط خود را سپری میکردند. پس از آن محققان پوست کودکان را بررسی کرده و خون آنها را آزمایش کردند.
نتایج نشان داد که کودکانی که در طبیعت بازی کرده بودند میزان بالایی از پروتئین های پیش التهاب را تجربه میکنند. علاوه بر آن، میزان میکروارگانیسم ها دیده شده در پوست کودکان بیشتر بوده است. این بررسی ها نشان میدهد که بازی در طبیعت و خاک بازی، به برقراری تعادل سیستم ایمنی کمک میکند. در نهایت از در برابر آلرژی ها و بیماری های التهابی محافظت میکنند.
از طرفی هم برخی از محققان میگویند: زندگی های مدرن با فناوری های پیشرفته و استفاده از داروها مانند آنتی بیوتیک ها ممکن است میکروب های مفید بدن را از بین ببرند.
کاهش باکتری های مفید در بدن میتواند منجر به بروز برخی بیماری شود. اما با این حال این دسته از محققان میگویند واقعا باید این مسئله که میکروب های موجود در طبیعت، میتوانند برای سیستم ایمنی بدن مفید باشند یا نه را باید کاملا بررسی شود. چون اکثر میکروب هایی که به بدن انسان وارد میشوند، دوام چندانی ندارند.
محققان میگویند: بازی در خاک میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند، اما درک اینکه آیا در دراز مدت تاثیر بر روی سلامتی کودکان دارد یا نه را باید بررسی شود.
در حالی که محققان منتظر انجام بررسی های بیشتری در مورد فواید خاک بازی در کودکان هستند، اما معتقدند خاک بازی در کودکان ارزش تشویق آنها برای گذراندن وقت در طبیعت را دارد.