وزن طبیعی نوزادان در بدو تولد بین ۲۵۰۰ تا ۴ هزار گرم در نظر گرفته میشود. نوزادانی که کمتر از ۲۵۰۰ گرم وزن داشته باشند کم وزن تلقی میشوند و نوزادانی که بیشتر از ۴ هزار گرم وزن داشته باشند، با عنوان بچههای بزرگ در نظر گرفته میشوند.
نوزادان کم وزن به دو گروه تقسیم میشوند: نوزادان نارس و کم وزن؛ یعنی آنهایی که زمان حضورشان در رحم کمتر از ۳۷ هفته بوده است و نوزادان رسیده اما کم وزن؛ یعنی آنهایی که به دلیل مشکلات داخل رحمی در طول بارداری یا اواخر بارداری، عواملی سبب نرسیدن آنها به وزن دلخواه شده است. یکی از مسایلی که مادران به ویژه در بارداری اول با آن مواجه میشوند، نگرانی از وزن نگرفتن نوزاد است. از جمله توصیههای مهمی که پزشکان به مادران دارند و تاثیر زیادی در رشد و کاهش مرگ و میر نوزادان دارد، توصیه به تغذیه با شیر مادر است.
علاوه بر معاینه ای که در بیمارستان توسط پزشک کودکان صورت میگیرد و آموزش هایی که باید از قبل از بارداری در رابطه با تغذیه با شیر مادر آغاز شود، پزشکان توصیه میکنند طی ۳ تا ۵ روز اول، مادر با مراجعه به پزشک وضعیت تغذیه نوزاد خود را مورد ارزیابی قرار دهد. این معاینه در دو هفتگی و پایان ماه اول هم باید تکرار شود. اتفاقی که معمولا برای نوزادان طبیعی میافتد این است که طی چند روز اول ممکن است حتی تا ۱۰ درصد وزن تولد خود را از دست بدهند که این در پایان هفته اول جبران میشود. وزن کردن نوزاد یکی از معیارهایی است که میزان کفایت شیردهی مادر و میزان دریافت شیر و موادمغذی لازم برای نوزاد را تا حدی مشخص میکند.
نکته دیگر اینکه خود مادر میتواند ارزیابی روزانه ای از کیفیت تغذیه نوزادش داشته باشد. کار غلطی که گاهی مادران انجام میدهند، وزن کردن هر روز نوزاد است. میزان وزن گیری در شرایط خوب، یعنی روزی ۲۵ تا ۳۰ گرم با وزنههای معمولی ممکن است شناسایی نشود.
نکته بعدی این است که ممکن است نوزادی یک روز کمتر و یک روز بیشتر وزن بگیرد، به همین دلیل بهتر است هر ۳ تا ۴ روز یک بار یا هفته ای یک بار نوزاد را وزن کرد. بهتر است والدین وضعیت خوب شیر دادن به نوزاد را رعایت کنند، به طوری که سر و تنه در یک خط قرار بگیرد و نوزاد کاملا به سینه مادر چسبیده و دهان او کاملا باز باشد و تنها نوک سینه در دهان نوزاد قرار نگیرد، بلکه نوک و بخش زیادی از هاله پررنگ اطراف نوک پستان در دهان نوزاد قرار بگیرد چون حوضچههای شیر دقیقا زیر هاله رنگی پستان قرار دارند و خود نوک حاوی شیر نیست.
اگر نوزاد به این طریق شیر میخورد و با حال خوب پستان را رها میکند و به خواب میرود و در فواصل بیداری خیلی بی قراری نمیکند، نشانه کفایت شیردهی است.
توصیه میشود حداقل ۸ بار در روز و دو بار در شب شیردهی صورت بگیرد. میزان خیس کردن پوشک یکی از معیارهایی است که به مادر کمک میکند متوجه شود شیر کفایت میکند یا خیر. اما حتی اگر مادر احساس کرد شیرش کفایت نمیکند، بدترین کار در قدم اول، روی آوردن به شیرخشک و تغذیه کمکی است.
توجه: مطالب بلاگ فروشگاه اینترنتی "نوپا" برگرفته از منابع داخلی و بین المللی است، جنبه اطلاع رسانی داشته و توصیه تخصصی تلقی نمیشوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک و متخصصان دانست.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
ایمیل : info@nupa.ir | شماره تماس شماره تماس و واتساپ 09203325836 | ساعات تماس همه روزه 9 الی 17
فروشگاه نوپا
توسعه اینترنت روشهای خرید ما را به کلی دگرگون کرده است. منافع موجود در خرید اینترنتی هر روز تعداد بیشتری از مردم را به تجربه آن و ایجاد تغییر در الگوهای متداول خرید ترغیب میکند. امروز دیگر افراد این روش خرید را بیشتر منطبق بر شرایط زندگی مدرن میبینند. با لطف منان با همت و تلاش و به کار گیری توان و تجربههای افزون شده بتوانیم بر کیفیت این صنعت بیفزاییم، پس در این راه ما را یاری دهید تا با شما هر روز پلههای موفقیت را طی کنیم .
تمام حقوق محفوظ و متعلق به فروشگاه اینترنتی نوپا است و تمامی فعالیتهای این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.