گلودرد معمولاً نشانهاي از وجود عفونت در مجراي تنفسي است شيرخواران و اطفال کوچک طبيعتاً نميتوانند احساس درد و جراحت گلويشان را بيان کند اما شما از طريق دشواري بلع، آنرا خواهيد فهميد.
گلودرد غالباً بر اثر ورم لوزهها (Tonsillitis) پديد ميآيد. ورم لوزه را يک باکتري به اسم استرپتوکوک ايجاد ميکند. علاوه بر اين، ويروسهاي سرماخوردگي يا آنفلوآنزا ميتوانند مسئول اين دردها باشند. همچنين گلودرد ممکن است بدليل التهاب در مناطق ديگر نظير ورم حنجره Laryngaitis بوجود آيد. گلو درد بهمراه تورم غدههاي گردن نيز ديده ميشود. (مثلاً در اوريون)
آيا خطرناک است؟
بيشتر گلودرده خطرناک نيستند. اما چنانچه کودک شما نسبت به باکتري استرپتوکوک حساسيت داشته باشد و مبتلا به عفونت استرپتوکوکي در گلو باشد ممکن است در جاهاي ديگر بدن تأثير بگذارد. از عوارض خطرناک احتمالي آن ميتوان ورم کليه Nephritis و تب روماتيسمي را نام برد.
ابتدا چه کار بايد بکنيد؟
1- اگر گلوي کودکتان درد ميکند و ي عمل بلع را به دشواري انجام ميدهد و از خوردن غذا سرباز ميزند گلوي او را زير نور کافي نگاه کنيد براي اينکار سر وي را به عقب برده با دست يک قاشق تميز زبان وي را به پائين فشار دهيد و از او بخواهيد يک آ طولاني بگويد. اين عمل، گلوي او را در معرض ديد شما ميگذارد بطوريکه اگر ورمي در کار باشد ميتوانيد آنرا ببينيد.
2- براي پيدا کردن غدههاي متورم، با انگشت اطراف گردن و زير چانه او را لمس کنيد. غدهها مانند نخودهاي بزرگي در زير پوست لمس خواهند شد.
3- براي آگاهي از تب، دماي وي را اندازه بگيريد.
4- از آنجا که گلودرد عمدتاً ناشي از عفونت است تا زمان مراجعه به دکتر، کودک را از رفتن به مدرسه باز داريد.
آيا مشورت با دکتر لازم است؟
بلافاصله به دکتر مراجعه کنيد زيرا عفونت استرپتوکوکي گلو بايد فوراً درمان شود تا از بروز عوارض ناگوارتر جلوگيري بعمل آيد.
دکتر چه اقدامي انجام خواهد داد؟
دکتر، براي تعيين علت گلودرد به معاينه کودک شما خواهد پرداخت، اگر علت آن باکتري استرپتوکوک است دکتر به تجويز آنتي بيوتيک خواهد پرداخت.
شما چه کمکي ميتوانيد بکنيد؟
گلو درد کودک را با نوشيدنيهاي گرم يا شربت ليموي داغ تسکين دهيد. به کودک مايعات فراوان بدهيد. اگر بخاطر گلودرد نميتواند چيزي را راحت قورت دهد تا آنجا که ممکن است غذاهايي را که به او بدهيد آبکي کنيد.
توجه: مطالب بلاگ فروشگاه اینترنتی "نوپا" برگرفته از منابع داخلی و بین المللی است، جنبه اطلاع رسانی داشته و توصیه تخصصی تلقی نمیشوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک و متخصصان دانست.