به احتمال زیاد کودک شما نیز جزو آن دسته کودکانی است که از خوردن قند و شکر لذت میبرند. حتی اگر مصرف مستقیم شکر نیز کاهش یابد، آن قدر خوراکی ها و نوشیدنی های شیرین وجود دارند که میزان زیادی از شکر را وارد بدن او کنند، اما متخصصان تغذیه معتقدند باید تا حد امکان میزان شکر موجود در برنامه غذایی کودکان کاهش یابد زیرا پاسخ بدن در مقابل قند و شکر زیاد، به صورت افت فشار، آغاز واکنش های دیابتیک و چاقی بروز میکند. باید به یاد داشت در کنار قند و شکر غذاهایی مانند آب میوه های مصنوعی، ژله، شکلات، شیرینی و حتی سس حاوی مقادیر زیادی شکر هستند که باید سعی شود مصرف آنها نیز محدود شود.
طبق گفته محققان، کودکانی که شکر زیاد مصرف میکنند و ليپوپروتئين (ماده های که در از بين بردن کلسترول در بدن نقش اساسي دارد) به اندازه کافی مصرف نمیکنند، در سالهای جوانی، با خطر حملات قلبی و سکته مواجه اند. محققان برای مصرف کودکان، حدود زیر را پیشنهاد میکنند :
کودکان پیش دبستانی، روزانه حداکثر 16 گرم شکر (چهار قاشق چای خوری)
کودکان 4 تا 8 ساله، روزانه حداکثر 12 گرم شکر (سه قاشق چای خوری)
کودکان 9 تا 15 ساله، روزانه حداکثر 30 گرم شکر (پنج تا 8 قاشق چای خوری)
- یکی از راحت ترین راه برای کاهش مصرف قند روزانه، کاهش مصرف نوشیدنی هایی مانند سودا، آبمیوه، نوشابه و نوشیدنی های انرژی زاست.
- مصرف غلات شیرین مانند کورن فلکس را محدود کنید و به جای آن از آب میوه طبیعی برای شیرین کردن غلات استفاده کنید.
- کودک را تشویق کنید که مواد مغذی و منبع انرژی خود را به جای نوشیدنی های شیرین و شکلات از آجیل و میوه تأمین کند.
- در زمان خرید آب میوه پاکتی، به دنبال اجناسی باشید که دارای برچسب صددرصد آب میوه طبیعی هستند، بعداً میتوانید آنها را با آب رقیق کنید. زیرا معمولاً آب میوه های رقیق نشده حاوی مقادیر زیادی نگهدارنده هستند.
توجه: مطالب بلاگ فروشگاه اینترنتی "نوپا" برگرفته از منابع داخلی و بین المللی است، جنبه اطلاع رسانی داشته و توصیه تخصصی تلقی نمیشوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک و متخصصان دانست.